Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

DPC Bekercompetitie

DCP is een nieuw type biljartlaken. Ontwikkeld door en exclusief verkrijgbaar bij: A1 Biljarts Eerbeek

 

>>> De kampioen van de Supercup DPC 2017 / 2018 is SBK 3. Van harte gefeliciteerd. >>> Klik hier voor de uitslag. 

Ronde 1 van de DPC Beker Competitie >>> Klik hier voor Biljartpoint (dag)  >>> Klik hier voor Biljartpoint (avond)

 

U kunt de wedstrijdleiding van de DPC beker competitie bereiken op het mailadres >>> Henk & Jan

 

Twee seizoenen mochten wij al genieten van deze leuke competitie. Zowel de avond als de dag spelers doen hier enthousiast aan mee.

Ook in het seizoen 2018 / 2019 zal er weer gestreden worden om de beker, gesponsord door A1 Biljarts.

De DPC Cup is een wisselbeker en mag dus een jaar lang in de prijzenkast pronken van de vereniging van het winnende team. Aan het begin van het seizoen 2018/2019 zal door beide bekerwinnaars gestreden worden om de DPC SuperCup. Deze wedstrijd zal op “neutraal” terrein plaats vinden. De samenstelling van de partijen geschiedt door loting. De lotingen voor de dag en avond geschieden apart. Indien er een oneven aantal verenigingen is, wordt het laatst over gebleven team automatisch geplaatst voor de volgende ronde. Om tot een even aantal te komen zal in de 3e ronde de “beste verliezer” van de 2e ronde toegevoegd worden. We gaan er van uit dat er dan geen teams meer afzeggen. Mocht dit wel het geval zijn dan zal bekeken worden hoe we aan een even aantal teams komen, omdat we dit in de 3e speelronde geregeld willen hebben. De thuis spelende vereniging neemt contact op met de tegenstander om een datum te bepalen voor de bekerwedstrijd. In de reguliere competitie zijn enkele weken vrijgehouden om de wedstrijden te plannen. In de speelweken zullen de wedstrijden op de maandag in Biljartpoint verschijnen. Dit is omdat de wedstrijdleiding een datum aan moet geven. Vanzelfsprekend bepalen de teams de definitieve datum in de speelweek. Ze laten de juiste speeldatum aan de wedstrijdleiding weten en deze zal dan aangepast worden. We spelen volgens het Knock-out systeem. De winnaar plaatst zich voor de volgende ronde en de verliezer valt af. Bij gelijke stand geldt: punten - %caramboles - teammoyenne. Het is niet verplicht om de bekerwedstrijd in de bekerweken te spelen. Teams kunnen in onderling overleg hier van afwijken. Wel dient de wedstrijd minimaal één week voor de loting gespeeld te zijn. Op de site van Biljartpoint kan je de uitslagen volgen en tevens kunnen de teamleiders, net als in de competitie, de uitslag invoeren. Mocht een team na de loting zich terug trekken of niet spelen om welke reden dan ook dan plaatst het andere team zich voor de volgende ronde. Indien een team zich na de loting terugtrekt, wordt dit team uit de bekercompetitie op Biljartpoint verwijderd. Staat uw team dus NIET in het wedstrijdschema dan is uw team geplaatst voor de volgende ronde. Er wordt in wedstrijdkleding gespeeld. De team samenstelling voor de bekerwedstrijden dienen het zelfde te zijn als in de reguliere competitie. De gespeelde moyennes hebben geen invloed op de competitie. Deelnemende teams: C2, C3 & C4. Dag competitie: poule A t/m E.

De wedstrijd en competitie reglementen zijn van toepassing.

Veel plezier.

Namens Henk op den Velde en Jan Kerseboom.

  

 Winnaars DPC beker 2017 / 2018

In de dag competitie is het team van SBK 3 DPC beker kampioen 2018 geworden. Ze versloegen in de finale BCA 1 met 1 puntje. Van harte gefeliciteerd.

In de avond competitie is het team van Ons Huis 1 DPC beker kampioen 2018 geworden. De finale werd gespeeld tegen het C3 team van Renkum 6, waarbij de beslissing moest komen in de partij tussen de kopmannen, Erik Schippers en Gavin Balk. Erik wist de partij naar zich toe te trekken. 

De uitslagen van de wedstrijden staan op Biljartpoint. http://www.biljartpoint.nl/index.php?district=52 

Ons Huis 1 en SBK 3 gaan medio augustus, voor het begin van het nieuwe seizoen, strijden om de DPC supercup. Locatie zal de Petersberg zijn.